Allsidig användning av en tablettpress för tillverkning av hälsokost

Tabletter är en bra uppfinning. Det finns en hel del kosttillskott och mediciner som skulle vara krångliga att få i sig om man inte kunde få dem i tablettform. Med en tablettpress kan du göra egna tabletter. Det går alldeles utmärkt att tillverka glukosamintabletter.

tablettslagning

En tablettpress till flera produkter

Du behöver inte köpa en ny tablettpress varje gång du ska göra tabletter. Då man är klar med glukosamintabletter så kan man fortsätta med en ny produktion av någon form av vitamintablett eller kanske till och med medicin.

De tabletterna håller en egen nivå. På bara tre veckor kan de lindra dina smärtor i lederna. Dina leder håller sig i trim. De har alltid varit kosttillskott fram till nyligen.

Då tog läkemedelsindustrin och registrerade glukosamin-tabletter som läkemedel och priserna gick upp. Dessutom minskade man tabletternas styrka. Om tabletterna ska fungera måste dosen vara högre.

Efter en tid kom problemen tillbaka. Då fick man dyra tabletter på recept. Tabletterna finns i starkare form men då endast till djur. Lång näsa, läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Man använder släppmedel som hjälper till. Även formen har en användarvänlig utformning.

Du kan pressa i olika volymer

Anpassa tablettpressEN till uppdraget som ska utföras. tablettpress
Det tar en stund så klart.

Tekniken är mycket avancerad. Tablettpressen pressar ihop en tablett under högt tryck, som en stans. Olika former ger olika utseende.

En elektrisk enhövdad tablettpress brukar producera 1000-3000 tabletter per timme. Du kan köpa tablettpressar via https://www.lfatabletpresses.com/.

Att hitta maskiner som har upp till 32 stansar är inte ovanligt. Motorn gör att maskinen går fortare.
Om en enkelhövdad maskin gör 2000 tabletter på en timme så gör den 32-hövdade 64000.

Tabletterna består av en eller flera substanser, klibbmedel som håller ihop tabletten och släppmedel så tabletten lossnar från stansen. Akaciakostfiber kan stansas till tabletter utan problem.

Andra ingredienser kan göra att maskinen jammar och fastnar. Andra ämnen, som Saigonkanel, går inte att stansa hur mycket klibbmedel man än blandar in. De brukar man fylla kapslarna med.

Klibmedel kan vara dextrin. men det vanligaste medlet är mikrokristallinisk cellulosa. 20 % är en bra blandning.

Det finns olika släppmedel men magnesiumstearat brukar användas mest. allt-fraktfritt.se har allt du behöver.

Om du blandar är det vanligt att pulver lägger sig överst, därför är det svårast att blanda. Du måste använda maskiner oavsett volym. Man kan blanda med en stor sked också.

Först blandar man i klibbmedel tills det är ordentligt blandat. Därefter släppmedel, då blandar man bara precis så det blir inblandat, max 5 minuter. Blir det för bra inblandat så blir tabletten skör.

Du kan prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet. Du kan också köpa en hårdhetsmätare.

ex med 16-32 huvuden, så väller det ut färdiga tabletter. Maskinen kan då behöva flödesmedel i tillverkningen. Det kan behövas för pulvret.

Andra vanliga ämnen man blandar i tabletter är färg, smak, syra, fett och sötningsmedel. Du kan också tillsätta ämnen för hur snabbt du vill att tabletten ska lösas.
Du kan stansa vitaminer om du skulle behöva.

Det måste vara rent när man ska göra tabletter

Tabletter som är medicin får ju inte innehålla några bakterier. Det är därför det måste vara rent.

Du måste rengöra maskinen ofta. Alla ytor måste kontrolleras. Det kan skada tillverkningen.

Tabletter med känsliga ingredienser måste kontrolleras extra varsamt. Då måste man tänka på kläderna.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

En liten tablett som stansas fram av en tablettpress får inte falla sönder. Om du använder fel metod så kan det hända. Om du använder rätt klibbmedel så håller tabletten ihop.

Då blir den mer hållbar. De blir mer attraktiva att använda. Oftast finns det fler verktyg som du kan köpa till. Det gör det lätt att tillverka olika former och storlekar av tabletter med samma press. Stansens hårdhet kan också ställas in.

Du skyddar maskinen genom att använda den på ett korrekt och riktigt sätt. Då är den behjälplig länge.

Be the first to comment

Leave a Reply