Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Det är inte bara innehållet som spelar roll. Se till att använda klibbmedel vid tillverkning. Klibbmedel i tabletter håller ihop tabletten. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

mikrokristallin

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Det är ett olösligt material. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Det går att modifiera cellulosa med hjälp av hydrolys. Då får man mikrokristallinsk cellulosa som är en form av cellulosa.

mikrokristallinsk cellulosa är mycket användbar då man gör tabletter med press eller slag. Om man ska dosera så kan man försöka att hålla sig till 20 %. Det fina med det hela är att cellulosa fungerar som bindande och som diskintegrerande agent. Det vill säga att den också ser till att tabletten kan lösas upp när det behövs.

Fokusera på rätt användning

Klibbmedel i tabletter medför att rätt hantering är av största vikt. De får till exempel inte utsättas för fukt. Du kan köpa mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seFörpackningen är dessutom återförslutningsbar. Om tabletterna blir fuktig kan de förstöras. Det är viktigt att använda klibbmedlet på rätt sätt men också att skydda det då tabletten är klar.

Dessa förpackningar håller

Tabletterna måste vara fräscha för patientens skull. Kanske är det en doktor eller sjuksköterska som tar fram tabletten men det ska inte vara svårt. Man kan köpa moderna förpackningar som är anpassade för dagens krav.

Mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter måste behandlas rätt. Det finns flera sätt att lyckas. Ibland levereras tabletterna i burk. I de fallen måste burken vara tät.

Ingen tablett klarar allt. Det gäller i alla hänseenden. Om man bankar med en hammare på en tablettkarta så blir det smuligt. Men normal hantering ska inte vara något problem. Mindre tillverkare utför ofta tester av sina tabletter. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Tabletter i förpackning för en vecka

Vissa tabletter är tåligare än andra. mikrokristallin
Portionstabletter tas inte från kartan varje dag. De läggs i fack istället.

De tabletterna kräver oftast mikrokristallinsk cellulosa. På så vis håller tabletten längre.

Be the first to comment

Leave a Reply