Bjud dina vänner på sockerdricka

Du vet inte vem som kan tänkas dyka upp. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. Om du dukar fram sockerdricka blir alla glada. Det livar upp bålet.

Sockerdricka kan aldrig slå fel

sodastream

Sockerdricka är läskEN som de flesta känner till. Det är klassiskt svenskt. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Alla gillar den. Den är enkel att tycka om. Om du köper på flaska kanske den blir lite för söt. Du kan göra egna varianter som innehåller mindre socker.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Prova också Aromhusets egen serie. Allt finns hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Du kan välja att köpa koncentrat istället för läsk

Det är enkelt att göra egen sockerdricka. Det enda som behövs är rätt essenser. Du kan styra smaken på det sättet. Det kan också sitta fint då du ska använda sockerdrickan till ett bål.

Sockerdrickans unika smak kommer från päron och citron. Många kommer nog ihåg Saturnus sockerdricka. Den används idag i Aromhusets sockerdricka läskkoncentrat

Om du gör bål får läsken inte ta över. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sedan är det bara att blanda. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Hur mycket smaksatt mineralvatten kan du dricka?

Vissa varnar ju för sockerkonsumtionen. Det finns andra sätt.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Aromhuset motto är “som det skall smaka” och de är idag bäst på läskkoncentrat.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. bordsvattenarom Socker är inte heller farligt. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Om man inte äter så mycket socker blir man bättre på att känna smak.

Tänk på detta när du serverar

Tänk på att mycket handlar om presentation. Om du gör läst hemma ser den inte ut som den i butik. Den kan fortfarande smaka bra. Använd dina finaste glas vid servering.

Om du häller på kanna blir det avslaget. Experimentera lite med hur du kommer att servera sockerdrickan. Piffa till det.

Den passar bra med citron. Du kan också prova med limeblad eller gurka. Det livar upp lite extra.

Be the first to comment

Leave a Reply