Du måste läsa allting om Svarta listan

Visst har Webben underlättat livet för oss de flesta fast det lurar även faror på internet som, kvicka inköp, ökat spelberoende och rena lurendrejerisajtar som troligen bara vill plocka dej på cash.

Då kan man utnyttja en av Internets möjligheter att skydda sig mot dessa nämligen ; Svarta listan.

Svarta listan använder sig av en varningslista där oseriösa eller rent bedrägliga företag finns upptagna.

Åstadkommer Svarta listan någon hjälp när man kollar de flesta nyheter?

Kanske man anser att det räcker med läsa dagstidningars nyheter för att hålla koll. SVD och även andra tidningar bevakar ju saker som spelberoende som utnyttjas av bolag som Betsson och andra oetiska spelbolag som anmäls.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Efter ett antal artiklar om vissa spelsajters system att locka in sina spelare in i ett spelberoende slutar det att skriva om det eftersom det anses sakna nyhetsvärde och bara blir “tjatigt”. På sajten gertgambell.com hittar du mycket info om varningar och Svarta listan på företag i spelbranchen att undvika.

Surfa, köpa samt spela tryggt med en mycket bra varningslista

Oavsett om du vill spela på nätet eller funderar på att köpa från en viss webbutik så är det klokt att ta en titt på relevant varningslista där du kan se om det finns varningar om ett visst företag.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. Många varnar om Betsson och alla deras bolag just nu men det kanske inte alltid har varit så.

Var uppmärksam om den varningsinfo du läser är gammal, då bör du söka vidare efter ny information. De som skriver på Svarta listan är mestadels helt vanligt folk som stöder eller dementerar det som sägs.

Ett klokt drag kan vara att se vad gemene man anser om sajter eller aktuellt företag. Om det är många som har klagat kan man nog gissa att varningslistan är korrekt.

Man kan snabbt söka upp informationen och sedan verifiera den. Om man sedan kan bedömma att den aktuella sajten är okey kan man lugnt surfa vidare in på den.

Speciellt när du läser info online kan det vara viktigt att vara kritisk

Eftersom nätet är öppet för alla med en stentuff konkurrens måste du räkna med att vissa inlägg som svärtar ned är falska. Speciellt om en recension är väldigt svartmålande bör du kolla vem som ligger bakom.

Större tidningar som DN, SVD bör du (oftast) kunna lita på att deras information är riktig, även företag som skriver ut sitt namn. Anonyma inlägg, kommentarer ska du absolut inte fästa någon vikt vid.

Be the first to comment

Leave a Reply