På vilken sätt använda sötningsmedel för att få perfekt söt smak på något nyttigt tillvägagångssätt?

Jättemånga kan aldrig tänka sig det faktum att det fungerar att klara sig utan att söta.

Men numera så finns det gott om sötningsmedel som inte gör att man går upp i vikt. Ett sötningsmedel som är populärt är sackarin som man kan använda med gott samvete.

Sackarin är inte det enda eller bästa alternativet för vanligt vitt socker

För mer än hundar år sedan började man använda sackarin som sötningsmedel mest i kaffe och te Eftersom sackarin går genom matsmältningen utan att tas upp av kroppen så påverkas inte kroppens insulinnivå av denna form av sötning.

Det är också därför som sackarinet ofta användas av diabetiker. Det är en smått otrolig sötningseffekt jämfört med socker på 500 gånger, tyvärr med en bismak av metall.

Det finns dock andra alternativ och vill man använda ett bra sötningsmedel som smakar riktigt gott så kan man testa Sukralos som i stort sett är helt fritt från kalorier.

Utöver att Sukralos har 500 ggr sötningseffekt kan det också hettas upp och används därför även till bakning. Det är inte konstigt att Sukralos smakar som rent socker eftersom det är gjort av socker. Ett annat sötningsmedel är Cyklamat som är betydligt svagare än Sukralos.Det här är egentligen ett samlingsnamn för salter men ämnet används för sötning och ger upp till 40 gånger sötare effekt än socker.

Aspartam är ett annat mycket välkänt sötningsmedel uppbyggt av två aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. När ser en produkt som marknadsförs som “bantningssötmedel” eller sockerfri sötning är det förmodligen Aspartam den innehåller,

Aspartam har ett problem, att det smakar kemiskt.

Förutom de articifiella kan man finna även 100 % naturliga och dessa är mycket omtyckta

På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen som aspartam och sackarin och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.

När Stevia också kallad sötflockel, släpptes på öppna marknaden var det många som blev glada.
Stevia finns att tillgå som sötströ och är som namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än vanligt strösocker. Sötning med Stevia sötströ ger 18 gånger starkare sötning än strösocker.

Stevia har ett problem och det är att det har en lätt smak av lakrtits. Tillverkarna av Stevia försöker ibland att dölja denna smak genom att blanda i annat men oftast med ett dåligt resultat.

Ett alternativ till sötningsmedel är det naturliga Erytritol som finns i päron och äpplen. Ser ut och smakar som socker. Komme rpå andra pklats vad gäller smak efter Sukralos.

Sukralos och Erytritol kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men på prisad.se och allt-fraktfritt.se finns de alltid.

Det kan vara skönt att veta vad gäller de articifiella sötningsmedel att man ska stoppa i sig kopiösa mängder för att det ska vara farligt.

Om du inte gillar smaken av de naturliga sötningsmedlen kan du alltid prova att söta med sackarin eller Sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt individuell är det din egen som ska avgöra vilken som blir din favorit.

Be the first to comment

Leave a Reply