Se om du har ta bort mossa på tak

Det är faktiskt så att mossa på takpannor gör skada. Taket är en mycket viktig del av huset och man kan ju tänka sig att mossa på tak inte borde göra någon större skillnad. Mossan kan inte växa fritt varsomhelst.

Växtligheten är inte så ofarlig som man kan tro. Om du har otur så kan mossa leda till mögel.

På grund av detta är det viktigt med mossborttagning på tak och att detta görs på korrekt vis. Kanske kan du själv ta bort mossa på tak eller så får du se till att en firma som klarar av detta kommer på besök. Dra inte ut på det.

Vissa väljer att ta in hjälp för att ta bort mossa på tak!

Vill du få det riktigt gjort från början så kanske det är bättre att anlita ett företag. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Använd Bensaltensid för att ta bort mossan. Det är vanligt med mossa på tak.

Det är som sagt Bensaltensid som används mycket. En högtrycksspruta kan funka. Kanske kan du hyra rätt produkter.

ejektor

Sköt om huset och ta bort ta bort mossa på tak i tid. Du måste dock införskaffa en egen stege. Bra skor och något som skyddar händer och ansikte när du jobbar med att få bort mossa på tak är bra att ha. Använd alltid munskydd för medlet irriterar halsen.

Du får tid över om du tar in ett företag. Om du tillhör kategorin människor som tycker om att pyssla om ditt hem på detta vis är det klart att du inte ser det som ett tidskrävande jobbigt projekt.

Strunta inte i att rengöra taket

Mossa på takpannor måste tas bort löpande. Det går fort när det väl sätter igång. Man får leva med det.

Så fort du slarvar så riskerar mossan att komma tillbaka. Vi rekommenderar en gång per år, minst.

Vissa gör det flera gånger än så. få bort mossa Använd vanligt rengöringsmedel.

Om du har använt Bensaltensid tidigare så vet du vad det handlar om. Då brukar påväxten hålla sig borta 2-4 år.

Se över annat som kan behöva rustas upp också. Om det är läge att byta pannor och att rensa lite noggrannare i rännorna gör du det på samma gång. Det här är mycket bra för husets hälsa eftersom du på detta sätt ser till att vatten inte tar sig in till innertaket där det kan orsaka stora skador.

Passa på när du har tid

Det är ingen ide att skuta på det. Takpannor behöver bytas ut då och då. Det kan bli läckage då. Sådant får ju inte hända.

Underhåll din fastighet. Var inte rädd för att anlita någon. Dokumentera med bilder och annat om du måste.

Så tar du bort mossa på takpannor

Planera vad du ska göra innan du gör det. Du måste komma åt mossa på takpannor så att du kan få bort det. Ta bort mossa på tak innan det är för sent.

Kanske är det bäst att anlita en professionell firma ändå? Detta även om du tycker att det känns som ett roligt projekt att ta bort mossan själv.

Ta den tid som du behöver för att förstå hur du kan göra rent på taket utan fara för dig själv och för andra som kanske går förbi där nedanför. Informera alla som kan vara i huset.

Be the first to comment

Leave a Reply