Se till att du har antibakteriell tvål hemma för effektivt virusskydd

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Alla sätt att skydda sig mot Coronaviruset är bra och då är handtvätt ett av de främsta vapnen. Antibakteriell tvål är ett av de främsta vapnen för att döda viruset, hämma spridning och att skydda dig.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Personal och besökare har som tur är tillgång till handsprit och antiseptisk tvål på sjukhusen. Du behöver troligtvis byta ut din handtvål hemma. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

handdesinfektionsmedel

Handsprit som enda medel mot smitta är ineffektivt och bör kompletteras. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Visste du att det inte alls är säkert att handsprit fungerar som desinfektion då du till exempel drabbas av en förkylning? Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Använd desinfektion så ofta du kan

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Tvätta alltid händerna när du går på toaletten. Det ger dig ett bra virusskydd.

virusskydd

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

I dessa allvarlig fall hjälper det knappast med antibakteriell tvål. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Bakteriedödande produkter är viktiga i dessa tider

Fall inte för handspritens lockelser. handdesinfektion dax Men det här är inte helt sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Kanske överskattar du då hur bra virusskydd som du egentligen har.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Handsprit kan torka ut din hy. Det kan vi inte rekommendera. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Nu finns Smittstopp och Forte handdesinfektion på nätet. Använd det på händerna.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan behövas då och då.
När man vill döda alla bakterier och virus så fungerar handsprit endast som komplement då det inte är så effektivt ensamt.

I långa loppet så skadar handspriten dina händer och därför bör du undvika att använda det för mycket. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. En handdesinfektion är mer skonsam mot dina händer om den är katjoniskt vattenbaserad.

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Coronaviruset må vara starkt men även mot detta har det gett effekt.

Antiseptisk tvål, räcker det med den eller?

Pandemisk influensa kräver mer än bara desinfekterade händer. God handhygien räcker inte för att försäkra sig om att man håller sig frisk. Det luriga med coronaviruset är att folk som inte ens har några influensa symtom kan vara smittbärare.

Vad du bland annat behöver lägga till utöver god handhygien är rengöring av ytor omkring dig. Om du inte rengör ytorna så kan du ändå riskera bli smittad även fast du rengjort dina händer.

Vad bör man göra för att rengöra ytorna hemma?

För att hemmet ska bli rent så kan det duga med att man går igenom med rengöringsmedel och trasor. En spray som du använder för att spruta antibakteriellt medel över ytor är annars ett bra alternativ. Med denna teknik så blir allt mer effektivt och mindre torsk på energi.

En bakteriedödande spray kan vara ett bättre alternativ då du kommer åt nästan allt. Spraya på allt du bär med dig utifrån, även alla matvaror som du handlat hem. Sprayen kan även plockas med till jobbet där du kanske delar rum med andra som också kommer att röra vid handtag, datormus och mer.

Kolloidalt silver kan du spraya över ätbara produkter så att all smitta dödas. Det finns en del aktörer som säljer kolloidalt silver och IONplus är den som många anser vara bäst.

Se till att du har bra handdesinfektionsmedel överallt och alltid

Eftersom handsprit säljs i små förpackningar så är det lätta att bära med sig för många. Faktum är att det är minst lika enkelt att ta med alkoholfria handdesinfektionsmedel som gör större nytta. Se till att ha ett effektivt virusskydd med dig när du lämnar hemmet, genom att alltid ha en antibakteriell tvål.

Be the first to comment

Leave a Reply