Snygga etiketter på rulle för egen tillverkning

När det behövs etiketter så är det inte alltid så smidigt att vänta på att ett tryckeri blir klart med dessa. Om du har en etikettmaskin kan du jobba med etiketter på rulle istället, det går mycket snabbare. Tryck det du behöver när du behöver det.

Det behöver inte se enkelt ut

etiketter

Det är enklare än vad många tror. Du kan till och med göra etiketter med streckkod. Det behöver inte vara svårt. Alla kan använda sig av metoden.

Upptäckt hur roligt det är med etiketter på rulle

Om du använder en bra maskin är det enkelt att lyckas med etiketter på rulle. Det finns billiga alternativ också. Du kan använda dem var du vill.

Det är själva appliceringen som kan ta tid. Välj om du vill använda maskin eller göra det själv. Självhäftande etiketter på rulle är dock inte svåra att hantera. Det är viktigt att streckkodEN är synlig.

Rätt etikett

När det handlar om flaskor så måste etiketterna sitta fast. Man kan inte välja etiketter på rulle som helst. De måste fästa väl och så får färgen inte rinna av när fuktiga händer tar i flaskan eller då den står i kylskåpet.

Tänk på formen också. En burk har ju en mer platt yta. Den måste vara rak. Etiketten måste fortsatt vara läsbar och det blir den då den planeras rent grafiskt på ett bra sätt.

Tryck själv

Du måste svara på den frågan först. Man kan klara av det även om man har lite kunskap. Visst går det att anlita en designer också.

Men om du ska trycka på flera språk så kan det löna sig att göra det själv. allt-fraktfritt.se säljer de produkter som du behöver.se och en Epson7500G etikettfärgskrivare så kan man skriva ut olika språk på samma etikettrulle. flasketiketter Det är ingenting som tryckerierna kan göra.

För enklare märkningar med svart text på vita matta etiketter så finns Brother P-touch termoetikettskrivare och 20-talet etikettformat jättebilligt på dustin. Programvaran gör att du kan skriva ut med Excel.

Epson7500G kan leverera fotokvalitet på etiketterna. Batchnummer för spårbarhet och bäst före datum kan tryckas direkt på etiketten.

Du kan styra produktionen som du vill. Du slipper köpa stora upplagor.

Men ibland kan man behöva ett tryckeri. Om upplagorna är större kan du behöva hjälp.

Man kanske inte har tid heller. Då kan tryckeriets kostnad vara skälig. Men det kan löna sig att ordna det själv. Det blir snyggare.

Be the first to comment

Leave a Reply