Starta använda aromolja för god lukt i ert hem.

Det är lätt att med enkla medel så som aromatiska oljor få ett hem att kännas otroligt mycket trivsammare samt välkomnande. Massor av olika sätt att utnyttja aromolja välgörande möjligheter. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Hitta aromolja samt eteriska oljor som du föredrar doften på.

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. Här finns säkert lika många åsikter som människor som provat, exempelvis tycker en del att Mandarinolja är perfekt medan andra anser den vara alldeles för fruktig. En varm sommardag kan pepparmyntsolja eller eukalyptus ge lite svalka och kännas friska.

eteriska

Undersök vilka dofter som du tycker om och använd dessa mer flitigt i vardagen. Skaffa några doftkrus med ljus så kan du börja experimentera med olika oljor som gör dig avslappad och på gott humör. Tack vara Internet är det lätt att hitta en bra webbutik som erbjuder ett stort sortiment av olika oljor med bra kvalitet och till bra priser.

Anpassa dofterna till gällande väderlek. Under vintern vill du ha varmt och mysigt med rogivande doft, värme och levande ljus. aromaterapi En uppiggande ETERISK OLJA olja i en vattensprayflaska som man puffar med då och då kan rädda en varm sommarkväll.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Skaka ordentligt så att oljan blandas med vattnet. Blanda i fler oljor för ännu med smak, det blir nästan som halstabletter eller godis, jättegod och frisk andredräkt och halslindring.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Ett gammalt beprövat knep att hålla löss borta är att gnida lite aromolja bakom öronen och halsens hårkant. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Du kan ge ditt morgonkaffe eller barnens kolsyrade vatten fullkomligt egna smaker.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Euakylptus- eller annan väldoftande eller välsmakande aromolja ger ditt “gamla” kaffe ett jättelyft. Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. Glöm inte bort att prova en mix av flera sorter aromolja. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

Säkert har du en favoritsmak, men stanna inte bara vid den utan prova vidare. En droppe av den oljan blandat med en droppe av en ny aromolja skapar något helt nytt. En eller ett par droppar aromolja kostar nästan ingenting. Har man familj så behöver man ju lite olika smaker så att alla får något som de gillar och det ska man tänka på då man beställer oljorna.

Be the first to comment

Leave a Reply