Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Man vill inte vara utan vissa saker. Det är bra om man håller sig med det allra nödvändigaste. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Det ska dock inte förväxlas med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så enkelt i vatten. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Du vet väl att bikarbonat är bra mot halsbränna? Magsyran som transporteras upp har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Allt som behövs är en tesked av bikarbonatet. Detta gör du innan du äter. Användningsområdena för natriumvätekarbonat är många.

Må bättre när det är rent

Huvudsaken är att det är rent i köket. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Smeta på handfat i badrum och kök eller på prylar som har fått fettfläckar för att snabbt få rent. Det är mycket effektivt. Att köpa storpack spar man på i längden.

Är bikarbonat och bakpulver samma sak egentligen?

Till stora delar är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det är oftast svagare än det rena.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. Du kan utan problem halvera det som står.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Juice eller filmjölk fungerar bra. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.

Be the first to comment

Leave a Reply