Vi mår betydligt bättre med askorbinsyra som är C-vitamin

Du kanske icke har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet förmodligen vad C-vitamin är för något.. Det här är samma sak, och C-vitaminer är förstås otroligt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och också en antioxidant. Dock inte detsamma som citronsyra.

Den som har koll känner till att C-vitamin har viktiga egenskaper. Främst har det antioxidativ verkan på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Man kan förstås äta frukt som apelsiner samt äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är också möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Känner du till detta om askorbinsyra?

Det finns otroliga mängder information om askorbinsyra. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men massor väljer likväl att säga C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och ifall vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och medföra sjukdomar som skörbjugg. c vitamin barn Askorbinsyran är utomordentlig för att vår kropp ska kunna bygga upp kollagen.

Med C-vitamin botar man dock inte så enkelt en förkylning eller snuva. Även om den kan ha en bra effekt så kan man ej se den som ett botemedel för förkylningar.

Något som man ska fundera på vad gäller den här typen av vitamin är att lång varmhållning samt åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra leder till att den bryts ner. Således borde maten inte värmas allt för många gåmger.

Askorbinsyra går att handla för den som efter färgning vill bleka sitt hår till normal färg igen. Det här är ofarligt och något som flertal har sett fina resultat från.

Man kan inte leva utan C-vitamin men det finns också faror

Det är farligt att inte få i sig tillräckligt med vitamin C. Skörbjuggen är inte vanligt förekommande i Sverige där vi trots allt har god tillgång till frukt såväl som till matvaror som har tillsatser av viktiga vitaminer. Dock är en brist inget man vill sträva efter.

Man bör inte överdosera, men skulle det hända så försvinner överskott med urinen eftersom syran är vattenlöslig. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Självklart är överkonsumtion betydligt mer än en frukt om dagen.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Man bör undvika främst läsk som kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen peka på.

c

Köpa askorbinsyran via internet alternativt I fysisk butik

Nu för tiden kan man handla askorbinsyra I vanliga matbutiker. Vitaminet brukar finnas bland kryddorna. Det tycks som att enormt många föredrar att intaga pulvret oralt.

Be the first to comment

Leave a Reply