Lotterier var inte bättre förr

Har du hört ramsan:

”Jag minnes ännu min barndoms vita knut, han kunde blivit brun, men gick aldrig ut.”
Den har föga med lotterier att göra men ramsan dök upp i mitt knopp när jag tänkte tillbaka på den eländiga tid när det blott fanns ”vanliga” lotterier som Penninglotteriet, har för mig att IOGT också gav ut lotter.

Man köpte sin lott eller flertal samt fick sedan vänta i mild förtvivlan i några veckor före dragningslistan fanns att anskaffa.


Klicka på bilden för att spela 3WoW lotteri (skraplott med 10 miljoner i högvinst) med bonus med svenskt bolag

(Samt då kunde man konstatera att det var blott nitlotter även denna gång)

Allaredan då rådde ett stenhårt monopol styrt av Staten. Ingen konkurrens var laglig samt det resulterade i att inget hände, inga kreativa idéer om nya roligare lotterier.

Så kom då Svenska Spels Trisslotter, på ark där latexhinnan skulle skrapas bort och man kunde se direkt om man vunnit alternativt ej.

Oftast ej, eftersom det ännu rådde ett stenhårt monopol samt staten ville behålla så mycket som möjligt av satsade pengar.

Men okej var det roligare att kunna se omedlbart om det blivit en avans eller ej.

Monopolet får stigning

Så, om ingenting i synnerhet inträffat hade det förmodligen sett likadant ut än idag, men som tur är finns det kreativa människor som arla insåg att det fanns möjligheter utanför ankdammen Sverige.

För trots ivriga försök av många stater är Internet ännu fritt och (nära nog) tillgängligt i alla länder.

De registrerade helt enkelt företag utanför Sverige, de flesta av dem på Malta. Malta var inte sena att profitera den svenska idiotin samt får nu skatteintäkter både från spelen samt ett stort antal medarbetare i olika spelbolag.
Ana inte en sekund att det bara är att öppna ett spelbolag på Malta samt sedan ”tuta och köra”. Det finns mycket stränga bestämmelser som måste följas av spelbolagen samt om icke, så stängs deras verksamhet av.

Har vi som spelar på lotterier online glädje av detta?

Ta bara en sådan sak som vinståterbetalning. Svenska Spel återbetalar 47% av spelade pengar medans andra ”utlokaliserade” spelbolag skänker så mycket som 95%.
Dina chanser att vinna pengar på de senares lotterier är dubblerade.
Inte mycket att betvivla där inte!

Det finns mer än 100 olika typer av skraplotterier på online spelportalerna.
Så inte nog med att dina chanser att vinna pengar är dubblerade, du kan frossa i annorlunda skraplotterier med oftast bra grafik samt läckra ljudeffekter.

Fyrdubbla vinstchanser?

Räknar jag verkligen rätt här. Låt mig se….
Dubblade vinstchanser jämfört med Svenska Spels lotterier samt sedan skänker de ”fria” spelbolagen oftast en bonus på över 100% när man sätter in pengar på sitt spelkonto.

En bonus på 100% skänker mig dubblade potential att agera för.
2 x 2 = 4

Jo, nog har Svenska Spel motlut alltid

Kanske dags för Knut att komma ut i verkligheten samt inte sitta inne och uggla?

Blott några få avslutande rader som kan vara nyttiga för dej att kunna om du skall spela på online lotterier.

Håll dej till spelportaler och lotterier som finns inom EU.

Som tur är (av blunder?) så kan en avans som redan beskattats inom EU inte beskattas en gång till. Detta gäller inte för vinster gjorda utstött EU, så lirar lotterier på exempelvis en amerikansk spelportal samt vinner så får du främst taxera för vinsten i USA samt sedan här i Sverige.
Skattmasen glad samt Knut givetvis, men inte du.

Be the first to comment

Leave a Reply