Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Sjukdomen är helt ny. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Du måste desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Många blir lurade av den starka känslan. Men det är inte säkert att desinfektionssprit fungerar mot alla bakterier och virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Händerna ska tvättas så ofta det går. Tvätta händerna om du har varit utomhus. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Du måste alltid använda en bra tvål. Det ger ett bra grundskydd.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Du kommer inte undan bakterierna. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. Om du köper saker i affären så kan smittan finnas på produkten.

Det måste du tänka på nu i dessa pandemitider. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Då får man en bra spridning av dödande spray. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Var skyddad året runt

I och med att det finns varningar för att det inte fungerar så bra med handsprit mot virus behöver du inte deppa när det är slut på handsprit på apoteket. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Ha dem hemma jämt. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

desinfektion

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Nu vet man att coronaviruset är luftburet. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.

Be the first to comment

Leave a Reply