Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Det finns flera vägar att gå och du bör vara medveten om vad som fungerar och vad som inte gör det.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

pandemi

En missuppfattning helt enkelt. I början ville ju alla ha handsprit. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Det har visat sig att handtvålen är ett effektivt vapen mot coronavirus. Sprit behövs inte. Faktum är att några av våra vanligaste virussorter överlever handsprit.

Huden kan ta stryk av handsprit. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Dina händer kan bli mycket torra. Det löser upp fettet i porerna. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Prova en vattenbaserad och katjonisk handdesinfektion istället.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Använd en bakteriedödande tvål

På jobbet är det lätt hänt att vi glömmer att tvätta händerna. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

Bunkra upp med bakteriedödande tvål på jobbet så att det inte tar slut. handsprit Tala om för alla andra hur viktigt det är med en god hygien.

Prova antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Viruset kan spridas överallt. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Gör det till en rutin. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. På så vis får du ett extra skydd. Det här kan fungera mycket bra då du köper en produkt som är särskilt till för att ta kål på coronavirus.

Be the first to comment

Leave a Reply