Tillsammans med glycerin bevarar du miljön och har möjlighet mixa ditt eget snus

När man vill göra sitt eget snus kan det vara en del ingredienser utöver de som skänker smak samt doft som är nödvändiga. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

Kan man observera olikhet på glycerin samt glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

glycerin

Hur känna igen Glycerin? Söt och tung trögflytande och med mycket hög kokpunkt. Det är glycerinet som ger ett vin dess fyllighet.

Glycerol är fuktbevarande och avdunstar därför inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Det är tryggt att göra snus med glycerinet då man beslutar sig för rätt

Väldigt många hygienartiklar innehåller glycerol. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. Vi vet redan att glycerin förbättrar fuktbeständigheten hos snus och att det ökar hållbarheten.
Att använda glycerinpreparat för internt bruk innebär också att man nyttjar det i rätt mängd. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Nu är det inte läge att chansa. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

När det är dax för dig att skaffa glycerol ska du kontrollera priser på internet först

Glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Två välrenommerade sajter till där du kan köpa i olika storlekar är hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Om du är storsnusare bör du kolla allt-fraktfritt.se som säljer upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainer.

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Läs dina recept och planera sedan hur mycket du behöver handla. vegetabilisk glycerin köpa Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. Slime eller såpbubblor kan vara en rolig variant. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.

Be the first to comment

Leave a Reply