Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Många trodde att ryssen var vår stora fiende. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Du kan förbereda dig redan nu.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Alla måste ta pandemi på allvar om vi ska bli av med den

Både bakterier och virus smittar lättare via händer som inte är rena. Alla tänker inte på hur ofta de faktiskt rör ansiktet med händerna. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Alla de virus som handspriten inte rår på är kvar på händerna, som du kanske tvättade för att äta något. Du kan bli smittad med annat än coronaviruset och är därefter ett mycket lättare offer och blir mycket sjukare om du drabbas.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Det är bra att använda en antiseptisk tvål innan matlaging.

Det kan vara svårt att få leveranser av desinfektionsprodukter men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Det betyder dock att du minskar risken för att föra smittan vidare.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info Det har vi sett från andra delar av världen.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Coronavirus är ett luftburet virus. Man kan vara symtomfri men smitta ändå.

Så gör du för att desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Om du har vanan innen så kan du hantera en pandemi på ett bättre sätt.

Var noga med vad du beställer hem. Forskning visar att corona överlever länge på plastade ytor. Om någon har hostat eller nyst på en produkt som du får med dig hem från butiken är du alltså i fara.

Handla inte hela tiden!

Då kan du göra dig redo för pandemi. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Om du använder handskar när du handlar så är du mindre exponerad.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Det fungerar bättre än handsprit.

Be the first to comment

Leave a Reply