Hur blir jag av med coronavirus?

Folk söker med ljus och lykta efter produkter mot coronavirus. Du kan kämpa mot denna pandemi med några mycket enkla medel. En god handhygien är viktigt.

Vet du hur du ska tvätta händerna på bästa sätt?

Man har pratat länge om hur man ska lösa coronavirus. Använd gärna en antibakteriell tvål. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

Använd både antibakteriell tvål och spray för bästa resultat. För ett bra resultat så måste du tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj sedan händerna. Det gör att handspriten blir onödig.

Torka händerna på en ren handduk. Engångsservetter kan vara ett bra tips. Om inte kan du använda en vanlig handduk enbart en gång innan den slängs till tvätten igen.

Det nya coronavirus finns överallt

Alla ytor som du använder måste vara fria från bakterier. Du kan ju ha tvättat dina händer noggrant för att sedan på en gång få virus på dem från ett handtag. Det här blir särskilt aktuellt på jobbet där många ska samsas om rum, toaletter och mer.

Nu vet man att coronavirus överlever i flera timmar och kanske dagar. Det betyder att det inte räcker med en natt utan folk i en byggnad för att den ska vara utan smitta. Prova gärna en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Smidigare blir det inte.

bakteriedödande

På så sätt håller du ytorna rena. Visste du att sprayen kan ätas när den har torkat? Dessa är bättre produkter mot coronavirus.

Var eftertänksam

Många har börjat att äta C-vitamin. Preparatet finns även som pulver.
Behövs inte mer än något gram. Den gynnsamma effekt nås redan vid 0,2 gram. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

Kolloidalt silver är ett kosttillskott i USA men inte längre i Sverige. handsprit Utfallet av preparatet är olika. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Hon rekommenderar att spraya kolloidalt silver på livsmedel. Inget virus överlever det. Bästa fabrikat är IONplus.

Anders Tegnell uppträder i TV och berättar ständigt hur bra allting är och ger goda råd och framstår som en superexpert. Landets skolor får allt svårare att följa de utfärdade rekommendationerna. Hosta skall man göra i armhålan.
Coronaviruset kan leva upp till 3 dygn på ytor, där det hamnar när man stöter mot något. Detta råd gav Anders Tegnell redan under svininfluensan för 10 år sedan. Använd sunt förnuft och ta med lite näsdukar eller servetter. Var kritiskt till tips och råd. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Hjälper handskar mot viruset?

Bland produkter mot coronavirus finner vi förstås handskar och ansiktsmasker. Om du använder handskar ute så har du ett bra skydd. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Peta inte dig själv i ansiktet med handskarna på. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Ansiktsmasker kan också vara bra men bara om de är professionella av klass 3. Den enklare typen som de flesta har fått tag i har inte tillräckligt finmaskiga hål för att hålla coronavirus ute. Köp inte de undermåliga produkterna.

Ett tips är att tänka mer på vad du gör med dina händer. Det räcker långt med vanliga handskar. Komplettera bara med att tvätta händerna.

Be the first to comment

Leave a Reply